Защо Северният кардинал е любима зимна птица



Северен кардинал Северен кардиналКредит: Гети Имиджис

Независимо дали сте любител-наблюдател на птици или опитен орнитолог, всеки се радва да гледа красивия Северен кардинал. Цветно и музикално, това оживено и популярно песен (това е държавната птица на седем държави) няма да напусне дома си, само защото леко се застудява на юг. Нашият регион е дом на много постоянно пребиваващи птици, което означава, че те присъстват през цялата година; траурните гълъби, бобуите, златовете и различните видове ястреби и бухали са само няколко вида птици, които стоят близо до дома през зимата. Никой обаче не привлича толкова вниманието, колкото яркочервения Северен кардинал. Така че, макар че може да ви е твърде озадачено да излезете навън, налейте халба кафе, седнете до прозореца и гледайте как тези красиво оцветени кардинали осветяват зимното небе.



Те озаряват зимен ден

За разлика от други видове птици, северният кардинал не мигрира през зимата. Със своето блестящо червено оперение те са лесни за забелязване и забавно за гледане, докато ловуват и играят на студено. Дори и по-фино оцветените женски, с прекрасни червени акценти в светлокафявите си пера, могат да се видят да се носят сред клоните. Кардиналите са също толкова красиви, кацнали на безплоден клон на дървото, колкото и седнали сред ярките вечнозелени клони.

Те издават радостен шум

За разлика от много други пойни птици в Северна Америка, както мъжките, така и женските кардинали могат да пеят и те имат редица различни песни, които ще изпълняват през целия ден. (При повечето видове пойни птици само мъжкият е способен да пее.) Когато женски кардинал пее от гнездото, това обикновено означава, че казва на мъжкия, че има нужда от повече храна.





Те са добри доставчици

Женският кардинал изгражда гнездото, докато мъжкият следи отблизо нея и околната територия за хищници и други мъже. Женската ще бъде единствената, която ще инкубира яйцата. Задължението на мъжа през това време е да я храни в гнездото и да защитава тяхната територия от натрапници. След като младите се излюпят, и мама, и татко ще ги хранят.

Лоялни един към друг (обикновено)

Ако гледате кардинали за някакъв период от време, може да видите ритуал, който се нарича чифтосване . Мъжкият ще вземе семе, скочи до женската и двамата бързо ще докоснат човки, докато тя приема храната. Храненето на мате продължава през фазите на снасяне на яйца и инкубация на размножаването. Типично двойките северни кардинали остават заедно през цялата година и, често, но не винаги, двойките остават заедно, докато някой умре, а в този момент оцелелият партньор ще потърси друг партньор.



Те са целогодишни съседи

Тъй като тези птици обикновено не мигрират - макар че могат да пътуват, ако храната стане оскъдна - можете да се наслаждавате на северните кардинали във вашия двор през цялата година, включително през зимните месеци. За да не се движат, уверете се, че имуществото ви разполага с подходящи места за подслон и гнездене източници на храна. Кардиналите може да изглеждат ефектно, но те предпочитат дискретни, уединени места за подслон и гнездене. Дебелите гъсти лози и храсти ще осигурят добро покритие, така че птиците да се чувстват сигурни. Някои от предпочитаните от тях растения включват боровинка, клематис, лоза и глог. Вечнозелените растения като борове и смърчове също осигуряват удобен зимен подслон. Основни материали за гнездене като малки клонки, борови иглички и изрезки от трева ще насърчат кардиналите да строят гнезда наблизо, въпреки че няма да използват къщички за птици. Поддържайте на разположение фуражи за пойни птици, когато естествените източници на храна стават тънки - сред хранителните продукти, на които се радват кардиналите, са семена от слънчоглед и шафран, напукана царевица и пресни плодове.

През пролетта може да видите мъж от Северния кардинал да атакува прозорец. Това всъщност атакува отражението му в чашата, защото той яростно ще защитава своята размножаваща се територия от натрапване на мъже.